Zupa pomidorowa z całych pomidorów wersja druga :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 30 dag wołowiny rosołowej,ćwiartka kurczaka ,2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera,½ pora

  • rosół wołowy

    1 kostka
  • pomidory bez skóry

    1 puszka
  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • ziele angielskie

    4 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżeczki
  • woda

    1,2 l
  • śmietana kremówka

    0,5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać warzywa i ułożyć w garnku razem z mięsem . Dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostki bulionowe i wlać wodę. Gotować
1 godzinę. Wyjąć łyżką cedzakową mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Pomidory z puszki pokroić na kawałki ( wg uznania ) i włożyć do wywaru razem z sokiem z puszki. Dodać przecier pomidorowy. Gotować na małym gazie 15 minut. Doprawić do smaku .Ugotować makaron , odcedzić.
Podawać układając na talerzu porcję makaronu i oblewając ją zupą . Po wierzchu posypać natką pietruszki. Osobno podać śmietankę , którą każdy dolewa sobie na talerz wg smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 19.02.2011 22:00
fajny pomysł z osobną śmietanką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat