Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
30 dag wołowiny rosołowej,ćwiartka kurczaka ,2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera,½ pora
-
rosół wołowy
1 kostka -
pomidory bez skóry
1 puszka -
bulion drobiowy
1 kostka -
ziele angielskie
4 szt. -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt. -
koncentrat pomidorowy
2-3 łyżeczki -
woda
1,2 l -
śmietana kremówka
0,5 szkl.
Sposób przygotowania
1 godzinę. Wyjąć łyżką cedzakową mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Pomidory z puszki pokroić na kawałki ( wg uznania ) i włożyć do wywaru razem z sokiem z puszki. Dodać przecier pomidorowy. Gotować na małym gazie 15 minut. Doprawić do smaku .Ugotować makaron , odcedzić.
Podawać układając na talerzu porcję makaronu i oblewając ją zupą . Po wierzchu posypać natką pietruszki. Osobno podać śmietankę , którą każdy dolewa sobie na talerz wg smaku.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się