zupa pomidorowa włoska z selerem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    4 szt
  • seler łodyga

    2 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • makaron

    1 garstka
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    4 łyżki
  • tymianek

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • bulion drobiowy

    1 l
  • śmietana

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić. Pokroić cebulę i selera, zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać pomidory i dusić ok min wlać bulion, dosypać makaron i przyprawy.
Można dodać śmietanę do dekoracji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 12.02.2015 18:37
ciekawa zupka
goofy9 22.01.2013 17:09
uwielbiam zupy pomidorowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat