Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa – najlepsza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 l
koncentrat pomidorowy 200 g
śmietana 18 proc 3/4 szkl
mąka pszenna 1 łyzka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
cukier 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa – najlepsza

Ugotowany wcześniej rosół podgrzewamy – musi być gorący!

Dodajemy gęsty koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy.

W garnuszku mieszamy śmietanę z mąką i odrobiną soli , tak by nie było grudek.

Do śmietany dolewamy niewielką ilość rosołu i dokładnie mieszamy.

Całość wlewamy do zupy i na wolnym ogniu gotujemy.

Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i niewielką ilością cukru.

Podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 27.03.2014 21:03
moja ulubiona! genialna!
Kuchenka 27.03.2014 20:53
zdecydowanie najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak