Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo wołowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
udka kurczaka 1 szt
żołądki drobiowe 200 g
wołowina z kością 200 g
Ziele angielskie całe Prymat
por 1 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
marchewki 2-3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 szt (mały)
podgrzybki 1 szt
koncentrat pomidorowy 190 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo wołowym

Mięso czyścimy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (tak by zakryła mięso) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i obrane, oczyszczone warzywa, ząbek czosnku, suszony kapelusz podgrzybka i opaloną nad płomieniem cebulą. Gotujemy do miękkości mięsa drobiowego. Zupę przecedzamy, mięso wołowe i żołądki drobiowe kroimy na mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do zupy, marchewki kroimy w krążki i odkładamy. Gotujemy dalej do miękkości mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy, marchewki, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 04.11.2015 09:04
pyszna ,pyszna ,pyszna
Malinka 03.11.2015 18:45
Z pewnością smakuje wyjątkowo!
dollce 03.11.2015 13:37
Super propozycja
bertpvd 03.11.2015 09:33
pyszne danie !
Futka 03.11.2015 09:31
Świetna i bardzo smakowita zupka :)
w mojej kuchni 03.11.2015 08:51
pyszne danie do zjedzenia..
olkaaa 03.11.2015 07:28
lubię pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak