Zupa pomidorowa na wołowinie bez zabielania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    300 g
  • pomidory dojrzałe

    4 szt
  • kostka do pomidorówki

  • ryż

    400 g
  • serek topiony trójkącik

    1 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso zalewamy 3 litami wody, gotujemy 30 min, szumujemy.
2. Dodajemy jarzynkę, gotujemy prze kolejne 30 min.
3. Dodajemy kostkę bulionową do zupy pomidorowej.
4. Przecier pomidorowy z 4 świeżych pomidorów.
5. Sól pieprz do smaku, gotujemy jeszcze 30 min.
6. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż.
7. Dodajemy 1 serek topiony trójkącik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina/bunia 04.04.2011 18:58
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat