Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na rosole

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 0,5 kg
rosół drobiowy 2 l
marchew 2 sztuki
lubczyk szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
cukier szczypta
śmietana 12% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na rosole

Kroki postępowania

1
Pomidory myjemy i kroimy w dużą kostkę, można je wcześniej obrać jeżeli nie lubimy ze skórką. Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w grube plastry.
Krok 1 - Zupa pomidorowa na rosole foto
2
Do gotującego się rosołu wrzucamy pomidory i marchewkę oraz ziele angielskie i liście laurowe. Całość gotujemy aż marchewka będzie miękka czyli około 20 min, ja dodaję odrobinę cukru do smaku, na koniec przyprawiamy lubczykiem, solą i pieprzem oraz zabielamy śmietaną.
Krok 2 - Zupa pomidorowa na rosole foto
3
Podawać z lanym ciastem, makaronem lub ryżem.
Posypać natką pietruszki, koperkiem lub majerankiem.
Smacznego!
Krok 3 - Zupa pomidorowa na rosole foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.03.2015 17:30
smaczna zupka
gibli 24.08.2014 10:32
smaki dzieciństwa, dobra pomidorowa:)
sylwia_mc 30.05.2013 21:07
Uwielbiam tą zupę!!
Halina14 08.05.2013 08:12
lubię pomidorową
Pietruszka 10.04.2013 09:02
bardzo ładnie wygląda
jasiek 06.04.2013 17:03
super pomidorowa
Bernadeta1 03.04.2013 00:21
bardzo smaczna
EnoBeno 02.04.2013 08:56
świetna zupka
w mojej kuchni 02.04.2013 00:17
moje smaki na talerzu...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak