Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat

    2 łyżki
  • makaron

    300 g
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • marchew2

    2 szt
  • woda

    2 l
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa pomidorowa

Wode wraz z kostkami gotujemy dodajemy marchew pokrojoną w talarki kiedy marchew zrobi się miękka dodajemy śmietane zmieszaną z mąka i koncentratem gotujemy doprawiamy przyprawamy. U gotowany makaron dodajemy do zupy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Betka 30.10.2012 17:16
mniam mniam moja jedna z ulubionych zupek;)
MAR3STA 19.11.2010 15:44
zawsze smakuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat