Zupa Pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    3 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler mały

    1 szt
  • por mały

    1 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielske

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3/4 słoiczka
  • śmietama słodka

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 szt
  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar warzywny z przyprawami na skrzydełkach lub kostce .Gdy mięso jest miękkie dodać przecier pomidorowy i zabielić śmietaną. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym ryżem. Posypać natką Pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 10.06.2011 23:35
to moja ulubiona...
Iwusia 02.05.2010 11:24
Dobrze dodany przepis - zupka łatwa i szybka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat