Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 litr
mięso gotowane 30 dkg
ryż 1/2 szkl
śmietana 30% 1/4 szkl
natka pietruszki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Kroki postępowania

1
Rosołek wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - Zupa pomidorowa foto
2
W tym czasie wyciągnięte mięsko z rosołu rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2 - Zupa pomidorowa foto
3
Ryż dokładnie pukamy
Krok 3 - Zupa pomidorowa foto
4
Dodajemy do gotującego się rosołku. A także przygotowane mięsko.

Krok 4 - Zupa pomidorowa foto
5
Jak ryż będzie miękki dodajemy koncentrat.
Krok 5 - Zupa pomidorowa foto
6
Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6 - Zupa pomidorowa foto
7
Ściągamy z ognia dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę i doprawiamy.
Krok 7 - Zupa pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak