Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa
kostka rosołowa 2 sztuki
marchew
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pietruszka
por
seler
cebula
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
przyprawa do potraw Kucharek
cukier 1 łyżka
sól do smaku
jogurt naturalny 1 kubek
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Zagotować mięso (porcje rosołowe). Zebrać biały nalot.
Dodać 2 kostki rosołowe, kilka sztuk marchwi, liście laurowe, ziele angielskie. Dodatkowo w całości można dodać np. cebulę, por, seler, pietruszkę (pod koniec gotowania można wyciągnąć te warzywa).
Gotować około 1 godziny aby mięso było miękkie.
Pod koniec gotowania dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego i 1 łyżkę cukru.
Jogurt naturalny (mały kubek) wymieszać z wodą, dodać szczyptę soli i wlać to do zupy.
Doprawić do smaku przyprawą do dań kucharek.
Zagotować.
Podawać na gorąco z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 03.03.2016 19:27
Pyszna zupka! :)
Dorian 11.11.2014 18:05
moja ulubiona zupka
R'n'G Kitchen 10.11.2014 12:24
Apetyczna ,taką lubię. Mniam!
dodi 10.11.2014 10:55
pyszna zupka
VioletoweKucharzenie 10.11.2014 08:45
jedna z moich ulubionych zupek
Ewelina1991 10.11.2014 08:35
uwielbiam zupę pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak