Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
ryż 1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
kostka rosołowa 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 150 g
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Do garnka wlewamy wodę tak żeby przykrywały kości. Gotujemy na małym ogniu i zbieramy powstający szum. Następnie dodajemy przyprawy i warzywa. Gotujemy do miękkości warzyw i kości. Gdy kości będą już miękkie to obieramy z nich resztkę mięsa i wrzucamy do zupy. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilkę gotujemy. W osobnym garnku gotujemy ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.08.2014 17:37
bardzo lubię
Wacław 19.08.2014 11:57
dla mnie pychaaaaaaaa !
Margo1 18.08.2014 09:25
Dzisiaj taką będę robiła
gosia1988 17.08.2014 20:00
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak