Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomidorowy 1 litr
marchew 1 sztuka
seler 0,5 sztuki
por 0,5 sztuki
cebula biała 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
ziele angielskie 2-3 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Marchew i seler obrać przekroić na drobniejsze kawałki i gotować w osolonej wodzie. Por dodać trochę później ponieważ krócej się gotuje. Po ugotowaniu warzywa wyjąć i zmiksować blenderem. Następnie dodać do wywaru w którym się gotowały. Wlać sok pomidorowy i przyprawić pieprzem, zielem angielskim, Kucharkiem i liściem laurowym. Całość zagotować a do gotującej się zupy dodać zeszkloną na oleju drobno posiekaną cebulę. Można podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 05.01.2014 16:32
jedna z moich ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak