Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
woda 1,5 l
mały kurczak 1 szt
koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka
śmietana 18 proc 0,5 szk
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Kroki postępowania

1
Włoszczyznę umyć i obrać. Wrzucić do garnka. Udka umyć, dodać do warzyw i zalać wodą. Nastawić na palnik. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować na średnim ogniu do zagotowania się wody. Następnie zmniejszyć płomień i gotować na wolnym ogniu. Gotować ok 40 min. do miękkości mięsa i warzyw.
Krok 1 - Zupa pomidorowa foto
2
Wyjąć z wywaru mięso i warzywa dodać koncentrat pomidorowy (jeżeli chcecie dodać pomidory z puszki wcześniej musicie je zblendować), sól oraz pieprz. Gotować przez chwilę.
Krok 2 - Zupa pomidorowa foto
3
Do szklanki ze śmietaną dodać łyżkę mąki dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Wlać chochelkę zupy do szklanki wymieszać ze śmietaną. Wlać całą zawartość do garnka z zupą i energicznie wymieszać.
Krok 3 - Zupa pomidorowa foto
4
Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem i posypać natką pietruszki.
Smacznego :)
Krok 4 - Zupa pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 20.08.2013 20:33
tradycyjna i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak