Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość rosołowa 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 5 łyżeczek
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna w płynie
makaron świderek 300 g
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Kroki postępowania

1
Do garnka włożyć kość rosołową, Startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pokrojoną pietruszkę i wszystko zalać 2 litrami wody i gotować ok. 30 mim.
Krok 1 - Zupa pomidorowa foto
2
W garnuszku rozmieszać przecier pomidorowy z odrobiną wody.
Krok 2 - Zupa pomidorowa foto
3
Wlać przygotowany przecier do wywaru, dodać pokrojoną natkę pietruszki,oraz doprawić solą, pieprzem i przyprawą w płynie oraz kostkę bulionową warzywną. Podprawić przygotowaną w garnuszku mąką ze śmietaną. Doprowadzić do wrzenia nie gotować.
Krok 3 - Zupa pomidorowa foto
4
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do gotowej zupy.
Krok 4 - Zupa pomidorowa foto
5
Zupkę odstawić na pół godziny żeby makaron jeszcze podwoił swoją objętość. Podawać ciepłą. Smacznego!!!
Krok 5 - Zupa pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 23.11.2013 15:50
pomidorowa dobra na wszystko :)
ppaulina 17.07.2013 20:37
ulubiona pomidorowa
Megg 02.07.2013 18:51
przepyszna zupka
Anna133 02.07.2013 18:07
a mi brak zieleniny :)
pycia9 02.07.2013 15:24
moja ulubiona
02.07.2013 14:26
ja lubię też z ryżem
Rafał3 02.07.2013 13:45
tylko palce lizać
Boska_Agatka 02.07.2013 13:43
pyszne jedzonko polecam
02.07.2013 12:59
Bardzo ci dziękuję za ten przepis! Bez niego nie umiałabym ugotować pomidorówki, ale kolejne kroki bardzo mi rozjaśniły sprawę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak