zupa pomidorowa

zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • skrzydełka z kurczaka

    5 szt.
  • marchew duża

    1 szt.
  • seler średni

    1/4 szt.
  • pietruszka średnia

    1 szt.
  • śmietana

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2.5 łyżki
  • ziele angielskie

    4-5 kulek
  • liście laurowe

    2-3 szt.
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa pomidorowa foto
Skrzydełka umyć.Włożyć do garnka z wodą.Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 2 - zupa pomidorowa foto
Warzywa obrać,opłukać.Dodać do wczesniejszych składników.Gotować na wolnym ogniu.W czasie gotowania usunąć powstałe szumowiny.
Krok 3 - zupa pomidorowa foto
Pod koniec gotowania wywaru wyjąć warzywa i skrzydełka a dodać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym.Zagotować.Dodać do smaku sól i pieprz.Chwilę pogotować.Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zdzisław

20.06.2013 09:45
jedna z lepszych zup

pajbek

20.02.2013 12:50
Pomidorowa jest smaczna :-)

Rafał3

18.02.2013 18:32
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat