Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
skrzydełka z kurczaka 5 szt.
marchew duża 1 szt.
seler średni 1/4 szt.
pietruszka średnia 1 szt.
śmietana 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2.5 łyżki
ziele angielskie 4-5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć.Włożyć do garnka z wodą.Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 1 - zupa pomidorowa foto
2
Warzywa obrać,opłukać.Dodać do wczesniejszych składników.Gotować na wolnym ogniu.W czasie gotowania usunąć powstałe szumowiny.
Krok 2 - zupa pomidorowa foto
3
Pod koniec gotowania wywaru wyjąć warzywa i skrzydełka a dodać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym.Zagotować.Dodać do smaku sól i pieprz.Chwilę pogotować.Podawać z ryżem.
Krok 3 - zupa pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 20.06.2013 09:45
jedna z lepszych zup
pajbek 20.02.2013 12:50
Pomidorowa jest smaczna :-)
Rafał3 18.02.2013 18:32
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak