Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
włoszczyzna 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana kremówka 200 ml
sól
pieprz
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Porcję rosołowa myjemy i zalewamy wodą - około 1,5 - 2 l, włoszczyznę obieramy, myjemy i dodajemy do garnka, solimy i gotujemy wywar na wolnym ogniu, co jakiś czas zbierając szumowinę. Kiedy rosołek powstanie dodajemy natkę pietruszki oraz koncentrat pomidorowy, zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.08.2013 19:49
też bardzo lubię pomidorówkę;-)
Magula 02.02.2013 19:20
tradycyjne zupy zawsze najlepsze
Rafał10 29.01.2013 20:23
ale dawno pomidorowej nie jadłam... aż ślinka mi pociekła na sam widok :p
Alex_M 22.01.2013 20:09
super! lubie pomidorowa!
Alex_M 22.01.2013 20:08
super! lubie pomidorowa!
Kasnaj 22.01.2013 19:16
tradycyjna pomidorowa zawsze na plus
Konczi 19.01.2013 14:25
tradycji smak :)
jasiek 19.01.2013 12:52
klasycznie dobra
Vanilla
Vanilla 19.01.2013 12:36
uwielbiam pomidorówkę
gosia56 19.01.2013 12:30
bardzo lubię pomidorówkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak