zupa pomidorowa

zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 dkg. mąki, 12 dkg śmietany, 40 dkg. pomidorów lub 5 dkg. przecieru

  • wywar z włoszczyzny, sól, pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory zalać małą ilością wody i rozgotować na małym ogniu. Przetrzeć przez sito i połączyć z przecedzonym wywarem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną wlać do zupy i zagotować, doprawić do smaku...

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piotereq

18.09.2011 17:09
lubimy

mariusz14

15.10.2010 12:40
uwielbiam

alaaa

19.09.2010 17:17
lubię pomidorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat