Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
szyjki z kaczki
3 sztuki -
serca drobiowe
300 gramów -
żołądki drobiowe
300 gramów -
borowiki
200 gramów -
Tymianek suszony Prymat
1 łyżeczka -
włoszczyzna
1 sztuka -
passata pomidorowa
400 mililitrów -
natka pietruszki
1 pęczek
Sposób przygotowania
Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę).
Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy. Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka.
Grzyby kroimy na kawałki.
Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora.
Wlewamy passatę. Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się