Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Poniedziałkowa zupa w nowej odsłonie. U nas rzadkością w niedzielę jest rosół, więc musimy radzić sobie z pomidorówką na wiele innych sposobów. W naszej kuchni buraczki i pomidory wiodą prym. Przede wszystkim pomidory. Passaty, soków koncentratów nigdy nie brakuje.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • szyjki z kaczki

    3 sztuki
  • serca drobiowe

    300 gramów
  • żołądki drobiowe

    300 gramów
  • borowiki

    200 gramów
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • włoszczyzna

    1 sztuka
  • passata pomidorowa

    400 mililitrów
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę).
Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy. Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka.
Grzyby kroimy na kawałki.
Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora.
Wlewamy passatę. Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat