Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Poniedziałkowa zupa w nowej odsłonie. U nas rzadkością w niedzielę jest rosół, więc musimy radzić sobie z pomidorówką na wiele innych sposobów. W naszej kuchni buraczki i pomidory wiodą prym. Przede wszystkim pomidory. Passaty, soków koncentratów nigdy nie brakuje.

Składniki:

Składniki:

szyjki z kaczki 3 sztuki
serca drobiowe 300 gramów
żołądki drobiowe 300 gramów
borowiki 200 gramów
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
włoszczyzna 1 sztuka
passata pomidorowa 400 mililitrów
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimą wodą dodajemy grzyby, tymianek i sól (płaską łyżeczkę).
Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny. Wywar przecedzamy. Warzywa obieramy, gotujemy w mięsnym wywarze przez godzinę. Jarzyny wyjmujemy, marchewki gotujemy w talarki. Por w piórka.
Grzyby kroimy na kawałki.
Do wywaru z powrotem dodajemy grzyby, marchew i pora.
Wlewamy passatę. Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym makaronem i sporą ilością natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak