Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
udko z kurczaka 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
natka pietruszki 1 garść
Liść lubczyku suszony Prymat 2 liście
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
makaron nitki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Skrzydełka i udko opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Zagotować. Zebrać szum, posolić, zmniejszyć ogień i gotować ok. 30 minut. Warzywa obrać. Dwie marchewki przekroić na pół. Razem z selerem i pietruszką wrzucić do garnka. Pozostałą marchewkę pokroić w pół talarki. Natkę pietruszki, selera i lubczyk opłukać, związać i wrzucić do garnka. Po 10 minutach dodać pokrojoną marchewkę. Gotować do momentu, aż warzywa i mięso będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka. Zamieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.08.2014 09:51
moja ulubiona :-)
ice cubes 06.08.2014 17:55
bardzo lubię pomidorową :)
nogawkuchni 06.08.2014 16:18
Pyszna i sycąca zupka, prezentuje się apetycznie.
w mojej kuchni 06.08.2014 15:14
smaczne danie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak