Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pokrzywowa (z kuchni Bułgarskiej)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pokrzywa 30 dag
masło 4 łyżki
cebula biała 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
mleko 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pokrzywowa (z kuchni Bułgarskiej)

Sposób przygotowania:
Pokrzywę umyć dokładnie, posiekać i podsmażyć na maśle wraz z cebulą. Przyprawić do smaku, zalać 5 szklankami gorącej wody, zagotować a następnie wlać mleko. Zupę rozlać na talerze i podawać z jajkami ugotowanymi lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak