Zupa po gospodarsku

Zupa po gospodarsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone droboiowe mięso

    30 dag
  • kapusta pekińska

    1
  • marchewka

    1
  • łodyga selera naciowego

    1
  • cukinia

    1/2
  • żółta papryka

    1
  • cebula

    1
  • olej

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    6 szklanka
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • śmietana 22%

    1/2 szklanka
  • natka pietruszki

    4 gałązki
  • sól

  • pieprz

  • ziemniaki młode

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa oczyść,obierz,pokrój na kawałeczki.W garnku rozgrzej olej.Wrzuć warzywa(bez kapusty i ziemniaków).Krótko podsmaż.Zalej bulionem i gotuj 10 minut.Mięso wymieszaj z jakiem oraz bułką tartą.Dobrze wyrób masę.Z masy uformuj klopsiki.Włóż je do wrzącego wywaru z warzywami i gotuj całość 5-7 minut.Następnie do zupy dodaj ziemniaki i kapustę.Gotuj 10 minut.Wlej śmietanę.Przypraw.Posyp natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 05.06.2012 07:55
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat