Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pietruszkowa z kluseczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 40 dag
marchew 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 0,5 szklanki
mąka 10 dag
jaja 2 szt
natka pietruszki 4 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pietruszkowa z kluseczkami

Pietruszkę i marchew obrać, pokroić na kawałki, włożyć do 1,5l wrzącej osolonej wody. Dodać cebulę i ugotować do miękkości. Następnie wszystko zmiksować. Z jajek i mąki wymieszać ciasto, łyżką wrzucać porcje ciasta na gotującą się zupę. Następnie wlać śmietanę, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 06.03.2014 21:41
smaczna zupa
IlonaAlbertos 06.12.2013 17:37
Apetyczna- bardzo.
olkaaa 24.10.2013 10:15
bardzo fajna
barbara11561 28.02.2012 15:46
pyszna
angelika14 14.02.2011 16:47
szybka do wykonania, smaczna mniam
angelika14 14.02.2011 16:47
szybka do wykonania, smaczna mniam
Monika193
Monika193 25.01.2011 00:25
smaczna i delikatna
Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:11
uwielbiam zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak