Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo - warzywna z kiełbaskami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

bulion mięsny 1 litr
pieczarki 400 g
marchewki 2 szt.
pietruszka 1 szt.
por 1/2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
koper świeży 1 łyżka
pietruszka zielona 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
żółtko jajek 2 szt.
masło do smażenia
kiełbaska (drobiowa)

PRZYPRAWY

Kminek mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
estragon
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo - warzywna z kiełbaskami

Propozycja na pożywną, aromatyczną i smakowitą zupę pełną pieczarek i warzyw. Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się w chłodne i pochmurne dni, w których warto dodać sobie odrobinę energii.

PRZYGOTOWANIE:

1. Por kroimy w kostkę, szklimy go na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę oraz pietruszkę i chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz w plasterki pieczarki i ponownie dusimy przez chwilę.

2. Podsmażone warzywa oraz pieczarki dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy je do miękkości. Do bulionu dodajemy też przyprawy: kminek mielony, ostrą paprykę, estragon i lubczyk, a także świeżo posiekany koper i pietruszkę.

3. Żółtka dokładnie mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zestawionej z ognia zupy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z kiełbaskami drobiowymi lub innymi dodatkami.

Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.10.2016 12:36
pyszna zupka
Mniam 22.09.2016 12:32
Jak patrzę na tą zupę, to aż mam ochotę lecieć po łyżkę :D
cukiereczek 21.09.2016 18:16
jaki świeży kolor
Joanna Kryla 21.09.2016 14:00
Pyszna i pięknie podana zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak