Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo - warzywna z kiełbaskami
PRZYGOTOWANIE:
1. Por kroimy w kostkę, szklimy go na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę oraz pietruszkę i chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz w plasterki pieczarki i ponownie dusimy przez chwilę.
2. Podsmażone warzywa oraz pieczarki dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy je do miękkości. Do bulionu dodajemy też przyprawy: kminek mielony, ostrą paprykę, estragon i lubczyk, a także świeżo posiekany koper i pietruszkę.
3. Żółtka dokładnie mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zestawionej z ognia zupy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z kiełbaskami drobiowymi lub innymi dodatkami.
Życzę smacznego!