Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo serowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
serek topiony w plasterkach, 30 dag
natka pietruszki 0,5 pęczka
cebula 2 szt
sól i pieprz do smaku
tymianek do smaku
marchew 2 szt
masło 2 łyżki
mleko 0,5 szkl
śmietana 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo serowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Pieczarki podsmażyć aż puszczą sok, przełożyć do garnka i wlać połowę soku z pieczarek. Zalać wodą i wlać mleko, gotować na małym ogniu około 15 minut.

Krok 1 - Zupa pieczarkowo serowa foto
2
Cebulę, marchew obrać, marchew zetrzeć, a cebulę pokroić w kosteczkę. Cebulę zeszklić na maśle i przełożyć do garnka. Dodać do niej marchew.

Krok 2 - Zupa pieczarkowo serowa foto
3
Gdy zupa się zagotuje wlać zahartowaną śmietanę.
Krok 3 - Zupa pieczarkowo serowa foto
4
Odlać 0,5 l wywaru, włożyć do niego serki i zmiksować na jednolitą konsystencję, dodać do zupy energicznie mieszając. Dodać tymianek i natkę oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 4 - Zupa pieczarkowo serowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.10.2015 23:36
Dobra zupa.
Róża1 08.10.2015 21:52
wyśmienita !!!!!!!!!!!
Babeczka35 08.10.2015 19:06
Smaczna zupka:)
bertpvd 08.10.2015 09:28
rewelacja ! :) chętnie zjadłbym taką zupkę
agaK. 08.10.2015 09:22
Pyszności, bardzo, bardzo chętnie bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak