Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo-serowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
olej do smażenia
pieczarki 60 dkg
serek topiony kremowy 300 g
bulion drobiowy 2 l
śmietana kremówka 200 g
mąka pszenna 2 czubate łyżki
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo-serowa

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Zupa pieczarkowo-serowa foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli. Smażyć, aż prawie cały płyn z grzybów odparuje.
Krok 2 - Zupa pieczarkowo-serowa foto
3
Do grzybów dodać serek topiony. Smażyć dalej, aż serek się rozpuści. Do grzybów z serkiem wlać bulion, zagotować. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 3 - Zupa pieczarkowo-serowa foto
4
Śmietanę dokładnie rozmieszać z mąką i szklanką zimnej wody.
Krok 4 - Zupa pieczarkowo-serowa foto
5
Zagęścić tym zupę, ponownie doprowadzić do wrzenia.
Krok 5 - Zupa pieczarkowo-serowa foto
6
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Zupa pieczarkowo-serowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.07.2015 10:18
na pewno pyszna ;)
engie23 11.07.2015 18:49
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak