Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo - serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
por (biała część)
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
koperek
serek topiony śmietankowy duży
ser żółty 100 g
bulion warzywny 1 l
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo - serowa

Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki.
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Por przeciąć wzdłuż na pół, umyć i pokroić w plasterki.
W rondlu rozgrzać olej lub oliwę, wrzucić pieczarki i pora, podsmażać 10 min. Następnie wlać bulion, zagotować. Dodać przyprawy i sery, podgrzewać ok 5 min, posypać koperkiem.
Zupkę w takiej postaci możemy jeść samą lub ugotować do niej grubszy makaron, np świderki.
Zupę można również zmiksować na krem i podawać z grzankami.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 19.02.2014 11:06
bardzo smaczna zupa
Aga-25 19.02.2014 08:22
pyszna zupa
Ewelina1991 19.02.2014 08:14
uwielbiam tą zupkę
Agnieszka-87-25 19.02.2014 08:09
bardzo lubię zupę pieczarkową
Czyki 19.02.2014 08:01
Zupkę pieczarkową uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak