zupa pieczarkowo- porowa z serkiem topionym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dag
  • por (biała część)

    2 szt
  • serek topiony

    2 szt
  • makaron

  • sól

  • bulion

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki umyć ,pokroić na cząstki,por pokroić .Pieczarki i por poddusić z odrobiną wody do miękkości pora.Następnie zalać bulionem i gotować.Wsypać drobny makaron ,mieszać i zagotować aby makaron zmiękł.Następnie dodać topiony serek ,mieszać aż się rozpuści.Doprawić solą pieprzem i zieloną natką pietruszki albo koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 15.05.2012 08:22
fajna zupka
Rybciia 28.02.2012 18:24
fajna zupka :-)
IZABELA29 02.02.2012 08:16
lubię takie zupki
gacopierz23 11.01.2012 16:10
serek nadaje fajny smak zupie :)
Grazyna0211 29.12.2011 13:25
fajne połączenie smaków
Lidia6 17.12.2011 18:47
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat