Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo-brokułowa

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
600 gram
ziemniaki
3-4 szt
marchew
1 szt
seler korzeniowy
1 kawałek
pieczarki
250-300 gram
brokuł
1 bukiet
olej kokosowy
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
kilka ziarenek
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo-brokułowa

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć i zalać wodą. Posolić, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować przez około 45 minut, aż skrzydełka będą miękkie. Następnie wyjąć mięso.
Krok 1 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
2
Przecedzić wywar przez sito.
Krok 2 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
3
Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić warzywa do wrzącego bulionu. Gotować 10-15 minut.
Krok 3 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
4
W międzyczasie przygotować brokuły: umyć je i podzielić na różyczki.
Krok 4 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
5
Przygotować również pieczarki: oczyścić je, pokroić na plasterki i podsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym.
Krok 5 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto
6
Dodać brokuła oraz pieczarki do zupy. Gotować całość około 5 minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa pieczarkowo-brokułowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak