Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem i makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
groszek mrożony 1,5 szklanki
cebula 1 szt
por 1 szt (zielona część)
makaron 100 gram (zacierka)
woda 1,5 litra
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem i makaronem

Kroki postępowania

1
Pora pokroić w półplasterki, cebulę w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa i smażyć. aż staną się szkliste.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem i makaronem foto
2
Dodać łyżkę masła oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić, aż zmiękną i puszczą sok.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem i makaronem foto
3
Wlać wodę, doprowadzić do wrzenia.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem i makaronem foto
4
Dodać groszek oraz makaron. Gotować 5 minut.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem i makaronem foto
5
Dodać przyprawy i gotować jeszcze 2 minuty. Dodać śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy oraz posiekaną natkę pietruszki. Zagotować i zdjąć z ognia.
Smacznego :)
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem i makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak