Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym i makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
ser camembert 1 szt
śmietana kremówka 0,25 szkl
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól i pieprz do smaku
bulion drobiowy 1 litr
makaron świderki 15 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym i makaronem

Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Przełożyć do bulionu i zagotować. Gotować około 15 minut. Odlać szklankę bulionu, dodać do niego śmietanę i pokrojony ser, razem zmiksować blenderem na gładką masę.

Zmiksowany ser ze śmietaną wlać do zupy, zagotować, doprawić do smaku. Dodać posiekaną natkę, wymieszać.

Makaron ugotować według informacji na opakowaniu i podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.03.2016 13:23
ciekawy pomysł na pyszną zupę
gusia1000 04.01.2016 01:54
Dobra zupa.
agnieszka214 03.01.2016 16:02
Musi być bardzo smaczna
Kasnaj 03.01.2016 15:39
apetcyzna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak