Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z pęczakiem
Kaszę gotujemy al dente. Zupę nalewamy do miseczek, dodajemy kaszę, śmietanę, posypujemy natką pietruszki.
1,5 l wody | |
500 g pieczarek | |
biała część pora | |
1 duża marchewka | |
1 średni korzeń pietruszki | |
ćwierć małego selera | |
2 liście laurowe | |
pół szklanki kaszy pęczak | |
3 łyżki śmietany 18% | |
1 łyżka posiekanej natki pietruszki | |
sól | |
pieprz | |
olej rzepakowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: