Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
500 g (u mnie brunatne) -
marchewki
2 -
pietruszka
-
seler korzeniowy
mały -
ziemniaki
4 -
por (biała część)
-
masło
1 łyżka -
Ziele angielskie całe Prymat
-
kasza pęczak
3 łyżki -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka -
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy pokrojony w piórka por i kilka ziaren ziela angielskiego. Dodajemy sól i pieprz ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dodajemy podsmażone pieczarki ,lubczyk i kaszę ,gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się