Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 70 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
pieczarki 60 dag
marchew 5 sztuk
seler 0,5 sztuki
ryż 1 torebka
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
koperek 1 pęczek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z koperkiem, na żeberkach

Żeberka dzielimy na porcję, myjemy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy ok 15 minut.

W tym czasie obieramy warzywa, kroimy w krążki.

Pieczarki kroimy w plastry dusimy na łyżce masła.

Warzywa oraz ryż dodajemy do gotujących się żeberek, gotujemy ok 10-15 minut, dodajemy pieczarki (razem z wodą).

Jak warzywa i ryż będą miękie zabielamy śmietanką wymieszanąz mąką. Przed podaniem dodajemy posiekany koperek. Smacznego!

P.S. Żeberka wykorzystam na obiad juro, ciekawe co mi z tego wyjdzie :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 10.07.2011 21:33
uwielbiam
oliwkowa
oliwkowa 10.07.2011 21:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak