Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszą manną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula 1 szt
masło 60 gram
śmietana 1 szklanka
rosół 1 litr
kasza manna 1 łyżka
mały seler 1/4 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą manną

Grzyby umyć i pokroić.Gotować w niewielkiej ilości wody razem z posiekaną cebulą i selerem około 20 min.Osobno zgotować rosół,zasypać go kaszą manną tak,aby nie utworzyły się grudki.Wymieszać rosół z pieczarkami i zostawić na małym ogniu około 20 min.Doprawić masłem i śmietaną tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.01.2014 23:31
Fajny pomysł na zupę.
pajbek 23.12.2013 23:57
Lubie taką pieczarkowa :-)
Bernadeta1 12.12.2013 00:40
na pewno smaczna zupka
Seba 21.07.2013 10:49
lubię takie zupki
Ada-Gaba 04.07.2013 08:06
świetna zupka
Wacław 26.04.2013 09:32
z kaszą pyszna ,aczkolwiek lubie z makaronem
Ela15 17.04.2013 07:43
fajna zupka
Iwusia 12.02.2013 23:06
smaczna zupka
ONY_za_kare 02.02.2013 00:42
brzmi interesująco, musi być pyszna!
Wafelek2601 01.09.2012 08:56
Pyszna
Justa32 14.08.2012 16:40
musi być smaczna!!!!!!!!!!!
Bożena13 05.08.2012 15:03
jeszcze nigdy nie jadałam takiej;) koniecznie spróbuje ;)
Dorota59 11.06.2012 21:39
fajna
mirosława4 10.06.2012 22:01
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak