Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur, papryką i cukinią na wywarze drobiowym
Mięso umyć, zalać zimną wodą i gotować do miękkości z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Następnie wyjąć mięso z wywaru.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę w półplasterki, paprykę w kostkę. Wrzucić warzywa do wywaru i gotować 5 minut. Dodać kaszę i gotować kolejne 5 minut.
Dodać cukinię pokrojoną w ćwierć plasterki i znów gotować 5 minut. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, dodać do zupy i gotować 6 minut.
Zabielić zupę śmietaną rozrobioną z niewielką ilością zupy. Doprowadzić do wrzenia.
Doprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą. Zdjąć garnek z palnika, dodać posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)