Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur, papryką i cukinią na wywarze drobiowym

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna i bardzo pożywana zupa z pieczarek i warzyw.

Składniki:

wszystkie składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 sztuki
podudzia z indyka 650 gramów
ziemniaki 3 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
bulgur 100 gramów
cukinia 1 sztuka
pieczarki 600 gramów
śmietana 18-procentowa 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól 2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur, papryką i cukinią na wywarze drobiowym

Mięso umyć, zalać zimną wodą i gotować do miękkości z dodatkiem soli i ziela angielskiego. Następnie wyjąć mięso z wywaru.


Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę w półplasterki, paprykę w kostkę. Wrzucić warzywa do wywaru i gotować 5 minut. Dodać kaszę i gotować kolejne 5 minut.


Dodać cukinię pokrojoną w ćwierć plasterki i znów gotować 5 minut. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, dodać do zupy i gotować 6 minut.
Zabielić zupę śmietaną rozrobioną z niewielką ilością zupy. Doprowadzić do wrzenia.


Doprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą. Zdjąć garnek z palnika, dodać posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak