Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 200 gram
ryż basmati 100 gram
pieczarki 200 gram
jarmuż 200 gram
marchew 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1\4 łyżeczki
jogurt grecki 0,5 szklanki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka. Gotujemy go 30 minut.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :) foto
2
Po tym czasie do zupy dodajmy ryż Basmati i składniki gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :) foto
3
Pieczarki kroimy w plastry a ....
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :) foto
4
jarmuż szarpiemy na mniejsze kawałki
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :) foto
5
Tak przygotowane warzywa dodajemy do wywaru z ryżem. dodajemy także potartą na grubych oczkach marchew oraz przyprawy: pieprz, sól, czosnek oraz paprykę. . Razem gotujemy 15 minut.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :) foto
6
Na samym końcu dodajemy jogurt naturalny- gesty, zagotowujemy zupę i serwujemy. Podajemy z odrobina koperku świeżego. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa pieczarkowa z jarmużem i ryżem basmati :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.07.2015 07:30
fajny pomysł
Franciszek 29.07.2015 00:32
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak