Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z dodatkiem serków topionych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 2 litr
serek topiony śmietankowy duży 2 szt.
serek topiony 1 szt.
pieczarki 0,5 kg
marchewki 2 szt.
sól do smaku szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
makaron nitki 1 opak.

Porada

Możemy rozpuścić serki topione w odlanym wywarze. Dopiero po ich rozpuszczeniu dodać do reszty wywaru. Zupę pieczarkową można również podawać groszkiem ptysiowym lub makaronem. Wg. uznania osoby gotującej.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z dodatkiem serków topionych

2 średnie marchewki obrać ze skórki i zetrzeć warzywa na tarce która ma grube oczka. Wrzucić wszystko do wywaru z kostki rosołowej. Całość gotować.
Kolejno obrać 0,5 kg Pieczarków oczyszczonych i umytych, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, dodać pieczarki do wywaru. Wszystko gotować 15 minut.
Później dodajemy do zupy 2 serki topione o smaku śmietankowym i 1 serek topiony o smaku pieczarkowym. Mieszamy zawartość dokładnie łyżką, do chwili rozpuszczenia się serków topionych. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Makaron gotujemy w oddzielnym garnku do miękkości. Następnie przecedzamy go.
Zupę pieczarkową podajemy z makaronem - najlepiej nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak