Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z czarnuszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
pieczarki 20 dag
cebula 1 średniej wielkości
marchewka ugotowana 10 dag
pietruszka zielona siekana 2 łyżeczki
Czarnuszka nasiona Prymat 0,5 łyżeczki
masło do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z czarnuszką

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy pieczarki, gdy z pieczarek odparuje już woda, na patelnię dorzucamy cebulę i smażymy aż cebula się zeszkli.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z czarnuszką foto
2
Do wrzącego bulionu (ja użyłam bulion wykonany wg. mojego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280219/bulion-drobiowy-podstawa-do-zup.html) wrzucamy przesmażone pieczarki z cebulą, pokrojoną dowolnie marchewkę i posiekaną drobno pietruszkę.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z czarnuszką foto
3
Czarnuszkę rozdrabniamy w moździerzu (nie musi byś bardzo drobno) i dodajemy do zupy. Użyłam czarnuszki zamiast czosnku, daje ona intensywny aromat i smak. Na koniec doprawiamy zupę pieprzem i solą.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z czarnuszką foto
4
Podajemy na ciepło. SMACZNEGO!
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z czarnuszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.12.2013 16:56
smaczna zupa :)
migotka28 30.04.2013 22:36
też zawsze gotuję zupkę ze świezych pieczarek
idealme 30.04.2013 16:12
pyszny przepis!:)
IwonaDD 30.04.2013 15:22
pyszna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak