Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa po parysku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

warzywa mrożone 450g zupy pieczarkowej
pieczarki 500 g
bulion mięsny 1 litr
masło 2 łyżki
śmietana 300 ml 36%
wino białe wytrawne 100 ml
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa po parysku

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa po parysku foto
2
W bulionie wołowym gotujemy mrożone warzywa. Pieczarki dodajemy do zupy, a następnie blendujemy na gładki krem.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa po parysku foto
3
Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do zupy. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa po parysku foto
4
Następnie zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy wino i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotową zupę podajemy z grzankami i odrobiną startego żółtego sera.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa po parysku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 28.09.2015 00:50
smakowita propozycja
Lidzia 05.03.2014 15:55
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak