Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa na śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 1/2 litra
śmietana 150 ml
pieczarki 1/2 kg
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa na śmietanie

Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić, usmażyć i zalać wywarem warzywnym. Gotować około 10 minut, następnie połączyć z zasmażką przyrządzoną z masła i mąki. Dodać śmietanę, zagotować, przyprawić do smaku, posypać zieleniną i podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 19.04.2014 17:56
fajny pomysł mniam
Kuchenka 18.04.2014 21:46
fajna zupka
Joannasz3190 18.04.2014 20:07
Lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak