Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 300 g
ziemniaki 6 sztuk
marchewka 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
korzeń pietruszki 1 sztuka
seler kawałek
płatki jęczmienne 1 łyżka
kostka grzybowa 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do podsmażenia pieczarek i cebul
śmietana 12% 1/2 szklanki
koperek posiekany 1 łyżka
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej

Wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy razem z cebulą na patelni. Do garnka wrzucamy marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki. Jak się zagotuje wrzucamy kostkę grzybową i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki wraz z cebulą. Wsypujemy płatki jęczmienne i gotujemy kolejne 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy zupa będzie już gotowa, wrzucamy posiekany koperek i zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.01.2016 14:00
ciekawy przepis
dorotka0000025 13.01.2014 11:53
wygląda rewelacyjnie,pycha
Pietruszka 22.11.2013 11:12
ciekawa zupa
gosia1988 09.10.2013 09:36
lubię taką
Bernadeta1 04.08.2013 00:32
lubię zupę grzybową
Ewelina38 16.05.2013 10:08
uwielbiam pieczarkową, zwłaszcza z makaronem
olkaaa 11.05.2013 14:04
ciekawa propozycja
ONY_za_kare 18.04.2013 13:30
lubię takie zupki!
Alex_M 14.04.2013 13:32
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak