Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa dla odchudzających się

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 45 dag
włoszczyzna 25 dag
cebula 2 szt
mąka 5 dag
masło
olej
Kucharek przyprawa uniwersalna
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa dla odchudzających się

Cebulę kroimy w krążki i smażymy na maśle na patelni na złoty kolor. Włoszczyznę kroimy i robimy z niej wywar. Pieczarki kroimy w krążki i wrzucamy do garnka,smażąc na oleju, dodajemy cebulę, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut. Wywar z włoszczyzny przecedzamy i łączymy z pieczarkami i cebulą. Mąkę rumienimy na petelni, potem dodajemy do zupy, żeby zgęstniała. Przyprawiamy kucharkiem i dodajemy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.10.2010 11:09
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak