Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PIECZARKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na zupę

pieczarki 50-60 dag
włoszczyzna duża marchewka, 3 małe pietruszki, por
udko z kurczaka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 2 ziarna
sól i pieprz
masło 2 łyżki
natka pietruszki garść
woda 1-1,2 l
śmietana 30% 80 ml

Dodatkowo

makaron ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PIECZARKOWA

Mięso zalewam wodą, dodaję ziele angielskie i liścia laurowego, gotuję na niedużym ogniu około 20 minut.
Do mięsa dodaję pietruszkę, pora, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz odrobinę soli i pieprzu, gotuję kolejne 25 minut na małym ogniu.
Na maśle podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażam z dodatkiem soli i pieprzu, do momentu zarumienienia. Dodaję do zupy, gotuję jeszcze przez 5 minut.
Zupę odstawiam z ognia, dodaję posiekaną natkę pietruszki i wlewam śmietankę, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Podaję z wcześniej ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.03.2018 19:22
To również jedna z moich ulubionych. :)
Kulinarna Ja 01.02.2018 08:04
Moja ulubiona zupa, lubię ją na wywarze z samych warzyw.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak