Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 350 g
ziemniaki 3-4
woda 2 l
marchew 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 1 ząbek
zielenina
śmietana 18 proc 4 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
skrzydełka kurczaka 3
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Wodę wlewamy do garnka i umieszczamy na ogniu, wrzucamy skrzydełka, liscie laurowe, ziele angielskie, wsypujemy 1-1,5 łyzki soli. Zagotowujemy. Dodajemy obraną marchew cała lub jesli wolimy-pokrojona w kosteczkę. Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy na niezbyt dużej ilosci oleju. Wrzucamy do garnka z gotującym sie wywarem. Mieszamy. Obrane ziemniaki myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy po 15 minutach do garnka z gotująca sie zupą. Gotujemy, aż będa miękkie (ok. 10 minut). Potem dodajemy smietane. Mieszamy. Zupę podajemy przybrana zieleniną, np. natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.03.2017 19:09
smaczna zupka
Wafelek2601 18.03.2017 09:11
Pyszna zupka
halina17 17.03.2017 20:06
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak