Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda zimna 3-4 litry
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/3 szt
pieczarki 30-40 dag
kostka rosołowa 1/2 szt
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa

1. Pieczarki obrać, pokroić i udusić. Jarzynę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę.
2. Do wody wrzucić jarzynę, ziemniaki, gotować na wolnym ogniu. Do gotującej zupy wrzucić kostkę rosołową. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać uduszone pieczarki wraz z ich wodą, doprawić do smaku.
3. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać śmietanę, szczyptę soli, wymieszać, wlać chochelkę zupy, wymieszać dokładnie by nie było grudek, wlać do całości zupy. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.11.2016 17:01
pyszna zupka
RenataZ-et 08.11.2016 11:06
bardzo smaczna
w mojej kuchni 08.11.2016 10:14
dobra zupa na jesień
agnieszka214 08.11.2016 07:39
Zupka pycha
Konczi 08.11.2016 07:36
pysznie wygląda!
magdow 07.11.2016 23:08
apetyczny przepis !
Babeczka35 07.11.2016 22:48
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak