Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 450 g
woda 1,5 l
ziemniaki 4 szt.
marchewka 2 szt.
cebula 2 szt.
seler naciowy 1 liść
pietruszka zielona
tymianek 1 łyżeczka
śmietana 200 ml
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki umyć, pokroić na grube kawałki. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Marchewkę obrać pokroić w plasterki. Nać selera i kilka gałązek pietruszki posiekać. Pokrojone składniki przełożyć do garnka i zagotować w 1,5l wody.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Następnie dodać ją do gotujących się warzyw. Wszystko razem gotować przez około 30-35 minut. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę kucharka i tymianku. Gdy warzywa będą już miękkie należy je zdjąć z ognia i wszystko razem zmiksować przy pomocy blendera. Dodać śmietanę. Do smaku można przyprawić jeszcze odrobiną soli i pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.10.2015 16:38
dla mnie smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak