Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 750 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
marchew 2 szt
por 1 szt
makaron 2 garscie
masło 3 lyzki
sól . do smaku
Pieprz biały mielony Prymat . do smaku
śmietana 30% 100 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 duza szczypta
oregano 0,5 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1

Pieczarki umyć, osuszyć. pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać część masła, wrzucać partiami pieczarki, obsmażyć i odparować.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Na koniec dodać resztę masła i posiekaną dymkę wraz ze szczypiorem. Przesmażyć.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3

Przełożyć do garnka, zalać wodą. Por oczyścić i posiekać, marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Wrzucić warzywa do garnka. Zagotować.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4

Posolić. Wsypać makaron i gotować 3 minuty.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5

Po tym czasie zupę zabielić śmietanką, doprawić solą do smaku, pieprzem białym, gałką i oregano. Zagotować i zdjąć z ognia
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto
6
gorącą zupę rozlać na talerze i podawać
Krok 6 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 05.01.2015 12:27
Smaczna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak