Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kilograma
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
śmietana 12% 1 łyżki
makaron
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki kroimy w plasterki, marchewkę i pietruszkę w kostkę. Warzywa zalewamy ok. 2 litrami wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy ok 50 minut. Do kubeczka odlewamy chochelkę zupy, dodajemy łyżkę śmietany – dokładnie mieszamy. Dodajemy do zupy i chwile gotujemy ( nie doprowadzając do wrzenia). Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Zupkę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 31.01.2014 04:19
Smaczna zupka.
Milka100 30.01.2014 21:50
smaczne pieczarkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak