Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
bulion warzywny 2,5 szklanki
śmietana do zup 3 łyżki
papryka czerwona 0,5 strąka
por 0,5 szt
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki i por oczyszczamy i kroimy w plasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Do rondelka wkładamy masło a gdy się roztopi dodajemy pieczarki, paprykę i por. Mieszając podsmażamy ok. 10 min.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Do warzyw wlewamy bulion i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Ugotowane warzywa rozdrabniamy blenderem. Możemy je całkowicie zmiksować otrzymując zupę krem. Ja jednak wolę w zupie małe kawałki pieczarek i warzyw. Do gorącej zupy dodajemy śmietanę i mieszamy.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 26.01.2014 17:03
bardzo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak