Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
marchew 1 duża
woda 2 litry
mąka 2 łyżki
mleko 1/3 szklanki
makaron
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy w garnku.Następnie dodajemy startą marchewkę.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i dolewamy wodę. Całość gotujemy do momentu aż pieczarki będą miękkie.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
W szklance rozrabiamy mąkę z mlekiem i dodajemy do gotującej się zupy.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
W międzyczasie gotujemy makaron i podajemy z dodatkiem pietruszki.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.07.2013 09:59
moja ulubiona
marcia7 04.06.2013 14:08
świetna zupka
Megg 04.06.2013 12:58
pyszna pieczarkowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak